ELTE Go Short

ELTE Go Short
04/30

2019. április 30. 17:00 - 19:00

Premier Kultcafé (1085 Budapest, Üllői út 2–4.)

04/30

2019. április 30. 17:00 - 19:00

Premier Kultcafé (1085 Budapest, Üllői út 2–4.)


A nijmegeni Go Short fesztivál és az ELTE BTK Néderlandisztika Tanszék közreműködésével rendezik meg az ELTE Go Short holland rövidfilm-fesztivált Budapesten.

Rövid, rövidebb, legrövidebb: a Go Short filmfeszten számít a méret. A hollandiai Nijmegenben április elején rendezték meg a Go Short rövidfilmes fesztivált, amely idén kiemelten foglalkozott a magyar alkotók filmjeivel. A szekcióban bemutatták Fatér Ambrus Légmell című filmjét, valamint Kis Hajni alkotását, a 2018-as Friss Hús filmfeszten díjazott Last Call-t is. Emellett hat animációs film, köztük Bucsi Réka többszörösen díjnyertes Solar Walk-ja került műsorra, illetve a Magyar Nemzeti Filmarchívum közreműködésével vetítettek néhányat a hetvenes évek magyar kísérleti rövidfilmjei közül is.

Az ELTE és a nijmegeni fesztivál közti együttműködés ötletgazdája Jelle Zoon, a holland tanszék anyanyelvi lektora. Kezdeményezésére harmadéves ELTE-s hallgatók írtak holland nyelvű recenziókat a fesztiválon bemutatott magyar rövidfilmekről a németalföldi mozirajongók számára. A fesztivál cserébe az ELTE rendelkezésére bocsátotta a Go Short 2019 holland rövidfilmjeit, ezeket vetítik most angol felirattal a Premier Kultcaféban.

A belépés ingyenes, a helyszín a Baross utca 1. szám felől is megközelíthető.

Facebook