ELTE – Heidelberg Nyári Egyetem 2014

Az ELTE és a Heidelbergi Egyetem idén negyedszer szervez közös nyári kurzust Budapesten 2014. augusztus 25. és szeptember 7. között. A program témája: Kooperáció és konfrontáció. Nemzetiség, nemzet, regionalizmus és európaiság az interkulturális párbeszéd jegyében.


A német nyelvű kurzuson 10 magyar és 10 német hallgató vehet részt, jelentkezési határidő: 2014. június 15. A kéthetes program során a résztvevők előadásokat hallgathatnak a német-magyar történelemről, művészettörténetről, irodalomról, politikai és gazdasági kérdésekről, etnikai és társadalmi problémákról német (és részben angol) nyelven. A kulturális program keretében intézmények látogatása, kirándulás és városnézés színesíti a programot. A kurzus sikeres teljesítéséért a résztvevők 5 ECTS kreditet kapnak.

A részletes pályázati kiírás és a pályázati űrlap itt található. A nyertes hallgatókról a Hallgatói és Oktatási Mobilitási Bizottság dönt elektronikus szavazással. A programsorozaton való részvételre azok a hallgatók is pályázhatnak, akik részt vettek valamely korábbi ELTE-Heidelberg Nyári Egyetemen, de ők várólistán szerepelnek. A nyerteseket e-mailben értesítik, várhatóan június közepén.

2014.05.29.