ELTE–Heidelberg Nyári Egyetem 2015

Az ELTE és a Heidelbergi Egyetem idén negyedszer szervez közös nyári kurzust Budapesten és Heidelbergben 2015. augusztus 31. és szeptember 12. között. Téma: Kooperáció és konfrontáció. Nemzetiség, nemzet, regionalizmus és európaiság az interkulturális párbeszéd jegyében („Kooperation und Konfrontation – Nationalität, Regionalismus und europäische Identität im Zeichen des interkulturellen Dialogs” / „Cooperation and Confrontation – Ethnicity, Regionalism and European Identity in Intercultural Dialogue”). Jelentkezési határidő: 2015. június 12.

A német nyelvű nyári egyetemen 10 heidelbergi és 10 ELTE-hallgató vehet részt közösen. A kéthetes program során a résztvevők délelőtt előadásokat hallgatnak a Heidelbergi Egyetem és az ELTE oktatóitól a témához kapcsolódóan német-magyar történelemről, művészettörténetről, irodalomról, politikai és gazdasági kérdésekről, etnikai és társadalmi problémákról német (és részben angol) nyelven. A kulturális program keretében intézmények látogatása, kirándulás és városnézés színesíti a programot.

A kéthetes nyári egyetem első hetét a hallgatók Budapesten, második hetét Heidelbergben töltik. A kurzus teljesítéséért – melynek alapfeltétele a kéthetes programon való aktív személyes részvétel – a pályázaton kiválasztott sikeres hallgatók 5 ECTS szabadon felhasználható kreditet kapnak. Valamely programrészről való hiányzás kizárólag egyszeri és indokolt esetben megengedett.

A pályázati űrlap itt elérhető, jelentkezhet bármely képzési formában (nappali, levelező) és bármely képzési szinten (alap-, mester-, doktori szint) tanuló ELTE-hallgató. A nyertes hallgatókról a Hallgatói és Oktatási Mobilitási Bizottság dönt elektronikus szavazással. A programsorozaton való részvételre azok a hallgatók is pályázhatnak, akik részt vettek valamely korábbi ELTE-Heidelberg Nyári Egyetemen, de ők várólistán szerepelnek. A nyerteseket e-mailben értesítik, várhatóan június végén.

További információk

2015.06.03.