ELTE Inklúziós Díj

2023.05.25.
ELTE Inklúziós Díj
A Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) felhívására október 31-ig várják az esélyegyenlőség megvalósításáért végzett tevékenységeket méltató javaslatokat.

A díj alapításának célja, hogy elismerje az egyetem polgárainak a befogadó szemléletért és a speciális szükségletű (fogyatékossággal és/vagy tartós betegséggel élő) hallgatók egyenlő esélyű hozzáférése érdekében végzett munkáját; példaképek bemutatásával inspirálja, ösztönözze a hallgatókat, oktatókat és dolgozókat  az inklúzió érdekében történő cselekvésre; kiemelje és méltassa azokat, akik sokszor rejtőzködve, a színfalak mögött, mindenféle elismerés nélkül, lelkiismeretesen dolgoznak azért, hogy az oktatás és tágabb értelemben az egyetemi élet valamennyi területe valóban mindenki számára hozzáférhető legyen; valamint ráébressze egyetemünk közösségét arra, hogy sokszor kevés is elég ahhoz, hogy mások elől óriási akadályokat gördítsünk el, lehetővé téve számukra azt, ami nekünk természetes. 

A díj bármely ELTE-polgárnak adható, kivéve az alapító szervezet (Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda) munkatársait és a bíráló bizottság tagjait. Ugyanaz a személy a díjat 3 éven belül csak egy alkalommal kaphatja meg. Az Inklúziós Díj megpályázására és elnyerésére csak jelölés útján van mód. A díj elfogadásáról a felterjesztett személyeknek nyilatkozniuk szükséges. 

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. október 31. 

Bővebben