ELTE Innovációs Nap 2020

ELTE Innovációs Nap 2020
11/12

2020. november 12. 09:00 - 12:30

online

11/12

2020. november 12. 09:00 - 12:30

online


Az ELTE Innovációs Központ hagyományos rendezvényén bemutatják az év egyetemi innovációs sikertörténeteit. 

Az innovációs rendezvény célja az egyetemen keletkezett tudás ipari és társadalmi hasznosításának ösztönzése, az egyetemen dolgozó oktató-kutatók, valamint a hallgatók vállalati szférával való kapcsolatainak erősítése, kiterjesztése, egyúttal az aktuális innovációt érintő finanszírozási lehetőségek és programok megismertetése.  

Az online rendezvényen átadják az ELTE Innovatív Kutatója díjat, és kihirdetik a 2020-as évi Innovatív Hallgatói Ötletpályázat díjazottjait. 

Az érdeklődők megismerhetik az Innovációs és Technológiai Minisztérium idei innovációs tárgyú támogatási programjait, valamint a 2021 évben várható intézkedéseket.

Bemutatkozik az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázat és az egyetemi kutatásokat célzó, újonnan induló Proof of Concept (POC) támogatási program.

Megismerjük továbbá Újbuda Önkormányzatának kiemelt társadalmi innovációs projektjét, valamint a Nemzeti Laboratóriumok 2020 program keretében az ELTE és konzorciumi partnerei együttműködése keretében megvalósuló, a társadalmi innováció és a digitális örökség fejlesztését célzó, nagyszabású fejlesztési programokat.

A rendezvény kiemelt programpontja a szakmai kerekasztal-beszélgetés az EU Horizont 2020 keretprogramjáról, ahol neves szakértők vitatják meg a pályázati programhoz kapcsolódó tapasztalatokat a pályázói, közreműködői és bírálói oldal képviseletében, a nézők bevonását célzó, élő kérdés-válasz lehetőség biztosítása mellett.

Program

09:00 – 09:05 Megnyitó Borhy László rektor, Eötvös Loránd Tudományegyetem

09:05 – 09:40 ELTE Innovatív Kutatója Díj és Innovatív Hallgatói Ötletpályázat díjak átadása
Felkért átadók: Borhy László rektor, Eötvös Loránd Tudományegyetem; Kacskovics Imre dékán, ELTE Természettudományi Kar; Hőnyi Péter menedzser, Start it @K&H (hallgatói díjszponzor)

09:40 – 10:40 Szakmai előadások

Innovációs témájú támogatási programok
Előadó: Gulyás Tibor innovációért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium

„Az ELTE Innovációs Ökoszisztémájának fejlesztése az ipari elvásárokkal összhangban” című pályázat és a Proof of Concept (POC) egyetemi támogatási program
Előadó: Horváth Károly igazgatóhelyettes, ELTE Innovációs Központ  

Kultúra és wellbeing – egy XXI. századi nagyváros lehetőségei
Előadó: Barabás Richárd alpolgármester, Újbuda Önkormányzata 

Digitális Örökség Nemzeti Laboratórium bemutatása
Előadó: Palkó Gábor központvezető, ELTE Digitális Bölcsészet Központ 

Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium bemutatása
Előadó: Magyar Dániel igazgató, ELTE Innovációs Központ

10:40 – 10:45 Szünet

10:45 – 12:30 Szakmai kerekasztal-beszélgetés az EU Horizont 2020 keretprogramról, kérdés-válasz lehetőséggel
Felkért résztvevők: Magyari Enikő Katalin tudományos rektorhelyettes, Eötvös Loránd Tudományegyetem; Mádlné Szőnyi Judit egyetemi docens, Általános és Alkalmazott Földtani Tanszék, ELTE Természettudományi Kar; Csuzdi Szonja főosztályvezető, Nemzetközi Főosztály, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal; Plesoczki Mihály igazgató-helyettes, ELTE Pályázati Központ, Pénzügyi Ellenőrzési és Monitoring Osztály; Erdő Sándor ügyvezető, Erdő Pharma Kutatási és Fejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Meghívó és regisztrációs felület