ELTE-s bronzérem a Techtogether versenyen

2024.05.21.
ELTE-s bronzérem a Techtogether versenyen
A szombathelyi StudentTechLab ELTE csapata a harmadik hely mellett az SMC különdíját és a népszerűségi különdíjat is elhozta a megmérettetésről.

Májusban az Automotive Hungary kiállítás keretében rendezték meg a Techtogether 2024 versenyt, amelyen kilenc egyetemi csapat vett részt, három a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, egy-egy csapat pedig az Óbudai Egyetemről, Szegedről, Veszprémből, Szombathelyről, Kecskemétről és Debrecenből érkezett a budapesti Hungexpo területén tartott versenyre.

A győztes a BME FRT lett, akiket 500 ezer forintos fődíjjal jutalmaztak, a BME Motorsport csapata pedig az ezüstérem mellett 250 forintos díjjal gazdagodott. A harmadik helyezésért járó 150 ezer forintos díjat az ELTE SEK duális gépészmérnöki képzésének hallgatóiból alakult StudentTechLab ELTE vihette haza, akik egyben az SMC Hungary különdíját, illetve Shavkat Kodamboev csapattagnak köszönhetően a népszerűségi verseny különdíját is elnyerték. A csapatnak idén nem a feladatok, hanem az új csapattagok beszoktatása jelentette a legnagyobb kihívást – mondták el a verseny után.

A szombathelyi csapat évek óta sikeres szereplője a versenynek, tagjai legutóbb ezüstéremmel tértek haza a megmérettetésről.

Forrás: Szombathelyi Gépész