ELTE-s doktoranduszok sikere

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Doktoranduszok Országos Szövetsége 2012-ben is cikkpályázatot hirdetett doktorandusz hallgatók részére. A Természet Világa kategóriába érkezett 11 pályamunka közül a dobogó mindhárom fokára ELTE TTK-s doktorandusz került.

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Doktoranduszok Országos Szövetsége 2012-ben is cikkpályázatot hirdetett doktorandusz hallgatók részére. A zsűri az Élet és Tudomány, Természet Világa és Valóság kategóriákban díjazta a tudományos kutatásaikat népszerűsítő jelleggel közzétevő doktorandusz hallgatók írásait.

A Természet Világa kategóriába érkezett 11 pályamunka közül a dobogó mindhárom fokára ELTE-s doktorandusz került:

  • 1. díjat nyert Farkas Alexandra (ELTE Fizika Doktori Iskola – Statisztikus Fizika, Biológiai Fizika, Kvantumrendszerek Fizikája doktori program) „A viking kaland és a középkori éghajlat-ingadozások összefüggései, avagy miért tűntek el nyomtalanul a vikingek Grönlandról?” című pályamunkájával.
  • 2. díjat kapott Oláh László (ELTE Fizika Doktori Iskola – Részecskefizika és Csillagászat doktori program) „Szerkezetvizsgálat kozmikus részecskékkel” című cikkével.
  • 3. díjjal ismerték el Jankovics M. Éva (ELTE TTK Földtudományi Doktori Iskola – Földtan-Geofizika doktori program) „Magma feláramlás nyomon követése lépésről lépésre” című írását

Az Élet és Tudomány kategóriába érkezett 19 pályamunka közül 2. díjat kapott Schamberger Anita (ELTE Biológia Doktori Iskola – Klasszikus és Molekuláris Genetika doktori program) a ”Kis molekulák nagy hatással: hogyan szabályozzák a génkifejeződést a mikroRNS-ek?” című dolgozatával.

A díjazott pályamunkákat mindhárom említett tudományos ismeretterjesztő folyóirat hamarosan közli.

2013.02.07.