ELTE-s éremeső Lengyelországból

2022.08.04.
ELTE-s éremeső Lengyelországból
Július közepétől két héten át 38 ország csaknem hatezer sportolója mérte össze erejét a 2022-es Európai Egyetemi Játékokon. Sportolóink kick-boxban összesen hat érmet szereztek.

A nőknél Szabó Dorina (pointfighting kategória), a férfiaknál Szmolek Emánuel László (kick-light kategória) végzett az első helyen csapatban. Szintén pointfighting kategóriában két különböző súlycsoportban állhatott a dobogó második fokára Nagy Zalán és Bálint Martin. A két bronzérmet Grünczeisz Patrik (full-contact) és Bálint Martin (kick-light) szerezték.

A dobogóra nem jutott fel, de kiváló teljesítménnyel ötödikként  zárhatta a versenyt Bolfán Ákos (kick-boksz kick-light) és Tóth Enikő Lili (taekwondo), Varga Réka (dzsúdó) hetedik lett. Szintén a hetedik helyet szerezte meg sakkban Grimm Dániel. Említést érdemel még a futsalcsapat, ők a nyolcadik helyen végeztek. A teljes ELTE-s éremtáblázat elérhető ezen az oldalon.

A 17 magyar egyetem által delegált sportolók összesítésben az 5. helyen végeztek Łódźban. Az ELTE a hazai intézmények között a második lett az összesített eredménylistán, míg az összes résztvevő egyetem (422) közül az előkelő 20. helyet szerezte meg.

Az Európai Egyetemi Játékokat legutóbb 2018-ban Coimbrában rendezték meg, 2024-ben  Miskolc és Debrecen ad majd otthont a rendezvénynek.