ELTE-s győzelem a térképészeti vetélkedőn

2017.02.14.
ELTE-s győzelem a térképészeti vetélkedőn
2017. február 6-án térképészeti vetélkedőt szerveztek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dísztermében az NKE, az ELTE és az Óbudai Egyetem csapatainak részvételével. Az első és második helyen az ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszékének hallgatói végeztek.

A vetélkedő apropója az önálló katonai térképészet megalakulásának 98. évfordulója volt, a 13 induló együttes közül az ELTE-t négy csapat képviselte. A csapatoknak 39 kérdésre kellett válaszolniuk három általános témakörben: térképészetből, földrajzból és tereptanból. Ezen kívül egy GPS-feladatot is meg kellett oldaniuk az egyetem területén, melyben minden csapatból egy kiválasztott tag vehetett részt.

A csapatok közül az ELTE-s "Tréképészek" első helyen, míg a szintén ELTE-s "KARESZ és a haverok" második helyen végzett. A harmadik hely az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar "Klikk" csapatáé lett. Minden résztvevőt könyvcsomaggal jutalmaztak, ezen kívül az első helyen végzett "Tréképészek" a GDI Esri Magyarország cég jóvoltából egy általuk szervezett ArcGIS-részvételt is nyertek.

Az ELTE-s csapatok és tagjaik:

  • Hetedik emelet: Szántó Henriett, Takáts Tünde, Vörös Fanni, Luzsi Péter és Pál Márton (földtudományi BSc, térképész szakirány)
  • KARESZ és a haverok: Barancsuk Ádám doktorandusz, Kiss Judit és Miklós Klaudia (térképész MSc), Nagy József és Visontai Flóra (geográfus és geofizikus MSc)
  • Tréképészek: Kiss Veronika Flóra, Kocsis Viktória, Eszényi Krisztián, Gebei László és Horváth Attila (térképész MSc)
  • Geonauták: Huszánk Gabriella, Szabó Enikő, Bugyi Dávid, Eigner Péter és Markó Dániel (térképész BSc)