ELTE-s hallgató nyerte a fiatal karvezetők versenyét

2017.02.15.
ELTE-s hallgató nyerte a fiatal karvezetők versenyét
Besse Attila, a BTK Zenei Tanszékének diákja  szerezte meg az első helyet a Kardos Pál Alapítvány és a Szent-Györgyi Albert Agóra által szervezett Fiatal Magyar Tanárjelölt Karvezetők Versenyén. 

Besse Attila 1992-ben született Székesfehérváron. Tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem ének-zene-karvezetés, magyar nyelv és irodalom szakán (2011-2015) végezte. Jelenleg az ELTE PPK hallgatója ének-zene, magyar nyelv és irodalom tanári mesterképzésen. A Zenei Tanszéken 2013 februárja óta dolgozik demonstrátorként. Először az adminisztrációban és ügyintézésben, majd a kottatári állomány rendszerezésében és kezelésében vett részt. 2014 szeptembere óta partitúraolvasást, 2016 szeptemberétől pedig vezénylési gyakorlatot tanít a tanszék alapszakos, karvezetés szakirányos és osztatlan képzésében résztvevő hallgatóinak.

Szólistaként, kamarapartnerként, karvezetőként és zongorakísérőként is rendszeresen lép fel különböző hangversenyeken, koncerteken.Tehetségével kiérdemelte többek között 2009-ben a VIII. Országos Négykezes-és Kétzongorás Verseny első helyezését, valamint a Ferenczy György Alapítvány különdíját; 2011-ben Tálos Edit díjjal tüntették ki, 2013-ben pedig a Tudományos Ösztöndíj Programban is első helyezést szerzett.

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán 2017. február 11-12-én rendezett versenyen kiváló teljesítményével Besse Attila vehette át az első díjat és az ezzel járó pénzjutalmat. Felkészítő tanára: Mindszenty Zsuzsánna, a Zenei Tanszék egyetemi docense.

Forrás: delmagyar.hu, music.elte.hu