ELTE-s kitüntetések augusztus 20. alkalmából

Magyarország köztársasági elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – 2011. augusztus 20. alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést adományozta Szépfalusy Péternek, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Fizikai Intézet professor emeritusának, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjának, Széchenyi-díjas fizikusnak. A tudós a fázisátalakulások kritikus dinamikája, a káosz elmélete és a Bose-folyadékok területén nemzetközileg is nagyra becsült tudományos eredményeiért, valamint kiemelkedő oktatási és iskolateremtő tevékenysége elismeréseként kapta a díjat.

Kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült Fokasz Nikosz, az ELTE TáTK egyetemi tanára, a Magyarországi Görögök Kutatóintézetének igazgatója; Dr. Kovács János, az ELTE TTK professor emeritusa, Dr. Maróth Miklósné Dr. Jeremiás Éva, az ELTE BTK egyetemi tanára és Szabó Lászlóné Dr. Borsos Olga botanikus, az ELTE TTK címzetes egyetemi docense. Az elismeréseket Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter adta át.

Szintén augusztus 20. alkalmából Trefort Ágoston-díjat vehetett át Légler Judit, az ELTE Pedagogikum Központ Humánpolitikai Főosztály főosztályvezetője az oktatás érdekében végzett kiemelkedő munkájáért.

2011.08.22.