ELTE-s kitüntetettek augusztus 20-án

2016.08.22.
ELTE-s kitüntetettek augusztus 20-án
Augusztus 20-a alkalmából Egyetemünk számos tanárának munkáját ismerték el. A Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapott Mesterházi Zsuzsanna és Sohár Pál Miklós.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából 2016. augusztus 18-án állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban.

A Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetésben részesült Mesterházi Zsuzsanna, a BGGyK professor emeritusa és Sohár Pál Miklós, a TTK Kémiai Intézet Szervetlen Kémia Tanszékének volt tanszékvezető egyetemi tanára és professor emeritusa.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapott Kiss Gy. Csaba, a BTK Történeti Intézet Művelődéstörténeti Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense; Matkó János, a TTK Biológiai Intézet Immunológiai Tanszékének egyetemi tanára; Németh András, a PPK Neveléstudományi Intézet Pedagógiatörténeti Tanszékének egyetemi tanára és Szkárosi Endre, az BTK Olasz Nyelv és Irodalom Tanszékének egyetemi tanára.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült Döbrössy János, a TÓK Ének-zenei Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense és Pethő László, a PPK Neveléstudományi Intézetének nyugalmazott egyetemi docense. A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést többek között Nagy Katalin, a TÓK Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszékének nyugalmazott főiskolai tanára is átvehette.

Lázár János kiemelkedő népművészeti alkotó tevékenységének elismerésére a Népművészet Ifjú Mestere-díjat adott át Fekete Ildikó Junior Prima-díjas tojásfestő ​népi iparművésznek, a Természettudományi Kar matematika szakos hallgatójának.

Forrás: MTI