ELTE-s oktatókat díjaztak pedagógusnapon

2014. május 30-án Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a pedagógusnapi kitüntetéseket. Az Egyetemünk Lágymányosi Campusán tartott ünnepségen hat Karunk tizenegy oktatójának kiemelkedő munkáját díjazták. A rendezvényen részt vett Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár és Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár is.

Eötvös József-díjban részesült kiemelkedő oktató-nevelő munkája, pedagógusi életpályája elismeréseként Kalla Gábor, az ELTE BTK egyetemi docense, a Régészettudományi Intézet igazgatóhelyettese.

Kiemelkedő oktatási, kutatási és nevelési munkája elismeréseként Szent-Györgyi Albert-díjban részesült: Donáth Péter, a TÓK professzor emeritusa; Fokasz Nikosz, a TáTK egyetemi tanára és Szávai János, a BTK professor emeritusa.

Kiemelkedő hatású oktató, nevelő és gyógypedagógiai munkája, a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjban részesült Csíkvári Gábor, a TÓK főiskolai tanára, a Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszék tanszékvezetője; Fehérné Kovács Zsuzsanna, a BGGyK főiskolai docense; Jesús Reyes Nuñes, az IK egyetemi docense, Kovács Krisztina, a BGGyK szaktanára, kari és egyetemi fogyatékos-ügyi koordinátor; valamint Becski Gézáné Bodzsár Éva, a TTK egyetemi tanára.

A gyermekek harmonikus személyiségformálása terén végzett kiemelkedő oktató, nevelő és gyógypedagógiai munkája elismeréseként Németh László-díjban részesült Hegyiné Honyek Katalin, a Gyengénlátók Általános Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma gyógypedagógia tanára, a BGGyK gyakorlatvezető tanára.

Kiemelkedő óvodapedagógiai munkájáért, az óvodapedagógus képzés terén végzett kiemelkedő oktatói munkája elismeréseként Brunszvik Teréz-díjban részesült Szarka Júlia, a TÓK főiskolai docense.

Békésné Lakatos Margit, a TÓK mestertanára és Pál Jenő, az IK egyetemi docense a Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett kitüntetésben részesült. A díj a felsőoktatási intézményben dolgozók kiemelkedő munkája elismerésére adományozható, a díjazottak Egyetemünk Szenátusának 2014. június 30-i ülésén veszik át a kitüntetést.

EMMI

2014.06.02.