ELTE-s siker a gyorskorcsolya EB-n

2023.01.19.
ELTE-s siker a gyorskorcsolya EB-n
Jászapáti Petra, az ELTE Sport arca egyéniben bronz-, csapatban pedig ezüstérmet szerzett a  gdański Európa-bajnokságon.

Az ELTE BTK germanisztika szakos hallgatója a megmérettetést megelőzően bokasérülést szenvedett, ennek ellenére kimagasló teljesítményt ért el a női 1000 méteres futamon, a belga és a holland versenyző mögött harmadikként ért a célba. Ezzel sikerült tartania a 2006 óta tartó magyar EB-győzelemsorozatot rövidpályás gyorskorcsolyában.

A sportoló tagja volt a négyfős magyar csapatnak (Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka) is, amely a női váltóversenyen az olasz és lengyel kvartettet végig maga mögött tudta tartani, és tartotta az iramot a toronymagasan esélyes és végül győztes hollandokkal is, így a dobogó második fokára állhatott fel.

Az ELTE olimpiai bronzérmes rövidpályás gyorskorcsolyázója 2022 őszén lett az ELTE Sport arca. Egyetemünk 2016 óta adományozza az elismerést azoknak a hallgatóknak, akik elkötelezetten végzett egyetemi tanulmányaik vagy egyetemi munkájuk mellett hosszú ideje kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a versenysportban. Az ELTE Sport arca korábban Leimeter Dóra (Pedagógiai és Pszichológai Kar), Siklósi Gergely (Pedagógiai és Pszichológiai Kar), Burján Csaba (Természettudományi Kar) és Kapás Boglárka (Pedagógiai és Pszichológiai Kar) volt. 

Borítókép: MTI / Illyés Tibor