ELTE-sek az év legjobb sportolói között

2023.01.10.
ELTE-sek az év legjobb sportolói között
Átadták az Év sportolója díjakat: dobogós lett a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, kategóriagyőztes Pap Bianka, az ELTE ÁJK és Pusztai Liza, az ELTE PPK hallgatója.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 1958 óta 65. alkalommal választotta meg az esztendő legjobbjait, a díjakról a MSÚSZ, a parasportolók elismeréseiről a Magyar Paralimpiai Bizottság delegáltjai, az Év Sportpillanatáról pedig az M4 Sport csatorna nézői döntöttek. Az eredményhirdetésre január 9-én az Operaházban 11 kategóriában került sor. 

A gálán több ELTE-s sportoló vehetett át elismerést. Az év női parasportolója Pap Bianka úszó, az Állam- és Jogtudományi Kar elsőéves hallgatója lett, Pusztai Liza vívó, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar hallgatója pedig a női kardválogatott tagjaként az „Év csapata – egyéni sportágak” kategóriában lett díjazott.

A rendezvényen a BEAC által szervezett Kárpát-medencei Egyetemek Kupájáért (KEK) is szoríthattunk, hiszen az esemény a Balaton-átúszás és a Jégpályák Éjszakája mellett szintén bekerült a 2022-es év három legjobb szabadidősport-rendezvénye közé (ebben a kategóriában végül a Balaton-átúszás kapta a legtöbb szavazatot).

"Nagy elismerés, hogy egy viszonylag fiatal rendezvénnyel ilyen mezőnyben ott lehetünk a dobogón – fogalmazott Simon Gábor, a BEAC igazgatója a rendezvény után vele készült interjúban. – A KEK az elmúlt években óriási utat tett meg, a résztvevők száma 15-szörösére, a sportágaké 10-szeresére emelkedett, a legbüszkébbek talán mégis arra vagyunk, hogy 2010 óta minden évben vannak olyan hallgatók Kolozsvárott, Beregszászon, Csíkszeredában, a Vajdaságban, a Felvidéken, Budapesten, illetve vidéki egyetemeken is, akiknek fontos az, hogy március első hétvégéjén eljöjjenek és részt vegyenek az eseményen" – mondta a sportvezető.

Forrás: MSÚSZ