ERASMUS+ applikáció indult

2017.07.06.
ERASMUS+ applikáció indult
Hallgatóknak, gyakornokoknak és ifjúsági csereprogramok résztvevőinek tervezett alkalmazás segíti ezentúl az Erasmus+ programmal kapcsolatos ügyintézést. Az applikáció szándéka szerint könnyebben hozzáférhetővé és inkluzívabbá teszi a mobilitási programot. 

Az Erasmus+ okostelefonos alkalmazás fontos fejlesztés, hiszen 2014 és 2020 között várhatóan több mint 4 millióan vesznek majd részt a programban, hogy szakmai gyakorlatot szerezzenek, tanuljanak vagy önkénteskedjenek külföldön. Az Európai Bizottság azért indította útnak a mobilitási programhoz kapcsolódó applikációt, hogy a legkülönbözőbb területeken nyújson segítséget a fiataloknak. Az Erasmus+ mobilalkalmazás ugyanis lehetőséget teremt a résztvevőknek, hogy külföldi tartózkodásuk előtt, alatt és után egyszerűen nyomon követhessék, mely lépésnél tartanak az adminisztratív eljárás során.

A diákok online elfogadhatják és aláírhatják hallgatói szerződéseiket a küldő és fogadó egyetemekkel.

A program segítségével a fiatalok nyelvi képességeiket is fejleszthetik a közvetlenül elérhető Erasmus+ online nyelvi támogatás segítségével, amely irányított online kurzusokat és interaktív mentorálást kínál. Mindemellett egymás beilleszkedését is segíthetik azzal, hogy tippeket adnak kedvenc helyeikről, amelyeket mások is véleményezni tudnak a felületen.

Az Európai Bizottság fontosnak tartja, hogy az Erasmus+ még több fiatalt megszólítson és a kezdeményezés 2020 után is sikeres legyen. Az alkalmazás első verziója már letölthető a Google Play Store-ban és az iTunes App Store-ban.  

Az applikációt folyamatosan frissítik, így a jövőben új elemekkel bővül majd, hogy az Erasmus+ egyéb résztvevői csoportjainak is hasznára legyen.