Erasmus+ Európán kívüli pályázati lehetőségek

2023.10.06.
Erasmus+ Európán kívüli pályázati lehetőségek
A kiírásra olyan egyetemi szervezeti egységek jelentkezhetnek, amelyek a kiválasztott partnerintézménnyel hosszútávú együttműködésre törekednek.

Az Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya pályázatot hirdet Európai Unión kívüli felsőoktatási intézményekkel való, nemzetközi partnerségek kialakítására és fenntartására az Erasmus+ ICM és az Erasmus+ 20% keretében. A kiírásra olyan tanszékek, intézetek, karok jelentkezhetnek, amelyek a pályázott partnerintézménnyel hosszútávú, stratégiai együttműködésre törekednek.

Az Erasmus+ ICM (International Credit Mobility) az Európai Unió felsőoktatási programja, melyben az Erasmus+ programban résztvevő egyetemek 2-3 éves partnerségeket alakíthatnak ki oktatói és hallgatói mobilitásokra az Erasmus+ programban részt nem vevő egyetemekkel a világ minden tájáról.

Az Erasmus+ 20% elnevezés arra a 2021-27-es Erasmus+ költségvetési ciklusban bevezetett támogatási típusra utal, amely lehetővé teszi, hogy a programban résztvevő felsőoktatási intézmények az Európán belüli mobilitásokra szóló költségvetési keretük legfeljebb 20%-át szabadon felhasználhassák Európán kívüli, de kizárólag kiutazói mobilitások megvalósítására.

A partnerségi pályázatokat 2023. november 13-ig kell benyújtani, döntés 2024. január 11-én várható.

 Az elérhető ösztöndíjak pontos összegei, a részletes pályázat kiírások és további információk itt érhetők el.

Az ELTE október 12-én 15:00 órától online tájékoztatót tart a lehetőségek iránt érdeklődő oktatóknak, a beszélgetéshez MS Teams-felületen lehet csatlakozni.