Erasmus+ szociális kiegészítő támogatás

A Tempus Közalapítvány és az Eötvös Loránd Tudományegyetem pályázati lehetőséget hirdet szociális alapú kiegészítő pénzügyi támogatásra azon hallgatók számára, akik a 2020/2021-es tanévben Erasmus+ mobilitási ösztöndíjra pályáznak. A pályázat beadásának nem feltétele az elnyert ösztöndíjas státusz, tehát az Erasmusra pályázó hallgatók az Erasmus-támogatás elnyerése előtt is beadhatják kiegészítő támogatásra vonatkozó igényüket.
Felhívjuk figyelmét, hogy a koronavírus járvánnyal összefüggésben egy új szempont alapján is jogosult lehet a kiegészítő támogatásra. (A pályázó szociális helyzetében bekövetkezett hirtelen változás). Ez utóbbi szempontot kifejezetten a járványügyi veszélyhelyzet időszakával, eseményeivel összefüggő váratlan gazdasági, társadalmi, szociális változás indokolhatja a pályázó hallgató életében. 

AZ ÖSZTÖNDÍJ ÖSSZEGE

A megpályázható összeg az elnyert Erasmus+ alapösztöndíjon felül:

tanulmányi célú mobilitás esetén havi 200 euró,

szakmai gyakorlati mobilitás esetén havi 100 euró.

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ

Őszi kiutazóknak: 2020. június 19. (12 óra)

Tavaszi kiutazóknak és pótpályázóknak: 2020. október 26. (12 óra)

Azoknak a szakmai gyakorlatot elnyert hallgatóknak, akik jogosultak lennének a támogatásra, de az igénylőlapot nem tudták leadni a fent megadott időpontokig, lehetőségük van az igénylőlapot az ösztöndíj kifizetéséhez szükséges dokumentumok beküldésével egy időben benyújtani (a részleteket lásd itt). Az ő esetükben a kiegészítő támogatásról a rendelkezésre álló keret függvényében külön döntés születik, melyről emailben kapnak értesítést.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

A részletes pályázati felhívást és a pályázati folyamat részletes leírását itt találja: Erasmus+ kiegészítő támogatások

2020.06.08.