Erasmus Napok 2021

Erasmus Napok 2021
10/15

2021. október 15. 10:00

online

10/15

2021. október 15. 10:00 -

online


Az Erasmus Colleague Edition ELTE-s szervezőinek online rendezvényén két új digitális eszközt mutatnak be, az Erasmus+ Appot és a teachingmobility.eu platformot. 

Az új digitális eszközök az oktatás során, valamint a mobilitásszervezésben segítik a munkát. Az előadáson való részvétel különösen javasolt kari, valamint intézeti/tanszéki Erasmus+ koordinátoroknak, illetve a hallgatói mobilitást segítő munkatársaknak.

Program:

10:00–10:45
Mit kínál a megújult Erasmus+ App az intézmények számára? 
Előadó: Hermándy-Berencz Judit projektkoordinátor

Az Erasmus + App a European Student Card Initiative kezdeményezés központi elemeként, mobilalkalmazáson keresztül elérhető, ún. online egyablakos ügyintézést biztosít a hallgatók számára, amellyel a mobilitási időszakkal kapcsolatos összes adminisztratív lépést könnyen teljesíteni tudják. Az alkalmazás bevezetéséről itt olvashatja el cikkünket.

Az Erasmus+ App a következő információkat és szolgáltatásokat kínálja a felhasználók számára:

  • strukturált információk az Erasmus+ program keretében elérhető mobilitási lehetőségekről
  • a felhasználókat a mobilitás különböző fázisain átvezető „Mobilitási Lépések” könnyen elérhető, célcsoportra szabott megjelenítése
  • tippek, események, történetek, kedvezmények: hasznos információk más felhasználóktól, felsőoktatási intézményektől és hallgatói szervezetektől
  • rendszerüzenetek és értesítések a kapcsolódó hallgatói szolgáltatások felől
  • digitális pályázás lehetőségének biztosítása az App-on keresztül az Erasmus+ tanulmányi mobilitáson résztvevők számára
  • digitális Európai Hallgatói Kártya generálása az App-on keresztül. 

10:45–11:30
A teachingmobility.eu oktatói mobilitási platform bemutatása
Előadó: Németh Katalin Anna osztályvezető (Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya)

A 2021 nyarán lezárult Teach With Erasmus+ projekt keretein belül a projektpartnerek olyan platformot hoztak létre, amely lehetővé teszi az európai felsőoktatásban dolgozó oktatók online térben való találkozását és szakterületükhöz kapcsolódó mobilitások létrehozását. A felület a már több éve sikeresen működő, nem oktató munkatársakat célzó staffmobility.eu mintájára jött létre, azzal párhuzamosan működve.

A teachingmobility.eu felületen az oktatók

  • különböző oktatási vagy képzési célú mobilitási lehetőségekre jelentkezhetnek, amelyeket külföldi oktatók vagy tanszékek hirdetnek;
  • közzétehetik saját profiljukat, és meghívást kaphatnak mobilitásra;
  • böngészhetnek a külföldi oktatói profilok között és meghívhatják a kiválasztott kollégát vendégoktatásra;
  • létrehozhatnak oktatói vagy képzési célú tevékenységre vonatkozó felhívásokat, egyéni vagy akár tanszéki/intézeti szervezésben.

Az előadáson a résztvevők a platform funkciói mellett tájékoztatást kapnak az oktatói és képzési mobilitások megvalósítását támogató Erasmus ösztöndíj-lehetőségekről.

Regisztráció (október 14-ig)

Az eseményt a Teamsen követheti, a linket a regisztráltaknak e-mailben küldik meg.