Erdei Ferenc-emlékérmet kapott Éber Márk Áron

2021.11.08.
Erdei Ferenc-emlékérmet kapott Éber Márk Áron
2021-ben a Magyar Szociológiai Társaság a TáTK Szociológiai Tanszék egyetemi adjunktusának munkáját tartotta elismerésre érdemesnek.

Az MSZT az Erdei Ferenc-emlékérmet évente 1–3 35 év (kisgyermekes, korábban vagy aktuálisan GYES-en lévők esetében 40 év) alatti szociológusnak ítéli oda, aki az elmúlt években ígéretes, kiemelkedő szakmai tevékenységet végzett. A díj odaítéléséről az Elnökség dönt a felkért Bizottság jelölése alapján.

Éber Márk Áron szociológus 1981-ben született, kutatási területei a tudásszociológia, a társadalomszerkezet, a magyar társadalom osztályszerkezete globális összefüggésben. 2009 óta az ELTE TáTK Szociológia Tanszékének oktatója, a Helyzet Műhely Kutatócsoport, valamint a Politikatörténeti Intézet és Alapítvány Társadalomelméleti Műhelyének tagja, illetve az Új Egyenlőség online társadalomelméleti magazin szerkesztője. 2016 óta az ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium igazgatója. 2019-ben az ELTE Pro Ingenio Elismerő Oklevéllel tüntette ki. 2020-ban jelent meg a magyar társadalom osztályszerkezetéről szóló A csepp című könyve.

Forrás: ELTE TáTK / 24.hu