Erdős Pál Műhelykonferencia

Erdős Pál Műhelykonferencia
03/26

2022. március 26. 10:00 - 12:00

1223 Budapest, Nagytétényi út 162–164. és online

03/26

2022. március 26. 10:00 - 12:00

1223 Budapest, Nagytétényi út 162–164. és online


Születésének évfordulója alkalmából hagyományteremtő jelleggel hálózattudományi szimpóziumot rendeznek a Kossuth- és Állami díjas matematikus munkásságáról.

A konferenciát a Digitális Jólét Program és a Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont szervezi, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével. Fókuszában z Erdős Pál által lerakott matematikai alapokból kiindulva, a hálózatkutatás eddigi hazai gyakorlati alkalmazási területei, valamint kutatási eredményei állnak. A rendezvényen részt vesz Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára, Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, Darázs Lénárd általános ügyekért felelős rektorhelyettes, Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője és Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke.

A konferencián hálózattudományokkal, illetve a mesterséges intelligencia kutatásával és alkalmazásával összefüggő kutatási irányokról szóló kerekasztal-beszélgetést is rendeznek Czékmann Zsolt, a Miskolci Egyetem Közigazgatási Jogi Tanszékének vezetője, Auer Ádám, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Civilisztikai Tanszék egyetemi adjunktusa, Pollner Péter, az ELTE TTK Fizikai Intézet tudományos főmunkatársa és Joó Tamás, a Semmelweis Egyetem senior egészségügyi közgazdásza részvételével. A konferenciát Jobbágy Lászlónak, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetőjének Az élet minden területét átszövő hálózatok című előadása zárja, majd Darázs Lénárd, Németh Zsolt és Gál András Levete a kollégium épülete előtt felavatják Erdős Pál emléktábláját. 

A konferenciát az alábbi linken online is követhetik az érdeklődők.