Eredményes szereplés a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián

2021.08.03.
Eredményes szereplés a Nemzetközi Kémiai Diákolimpián
A 2 ezüst- és 2 bronzérmet szerzett magyar csapatot az ELTE Kémiai Intézete készítette fel a versenyre, a díjazott középiskolások közül ketten az ELTE Apáczai gyakorlógimnáziumának diákjai.

Az 53. Nemzetközi Kémiai Diákolimpiát is Japán szervezte július 24. és augusztus 2. között, egyidőben a sportversennyel. Az olimpia eseményein a világjárvány miatt videokapcsolaton át, saját országában vehetett részt 84 ország 312 középiskolása.

A magyar csapat online válogatóját és előkészítőjét az ELTE Kémiai Intézete szervezte a nemzeti tanulmányi versenyek legjobbjai közül válogatva, az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatásával. A versenyen hagyományosan jól szerepelnek a magyar középiskolások, a diákok idén 2 ezüst- és két bronzérmet szereztek.

Ezüstérmet kapott Saracco Lucio (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium, tanárai: Sebő Péter, Sebőné Bagdi Ágnes, Villányi Attila) és Benkő Dávid (Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium, tanára: Albert Attila).

Bronzérmet szerzett Babcsányi István (Fővárosi Fazekas Mihály Gimnázium, tanára: Albert Attila) és Sajósi Benedek (ELTE Apáczai Csere János Gimnázium,  tanárai: Sebő Péter, Sebőné Bagdi Ágnes, Villányi Attila).

A magyar csapat vezetőjét, Magyarfalvi Gábort negyedszerre is az olimpia intézőbizottságának elnökévé választották a résztvevő országok.

A képen az első sorban Babcsányi István, Sajósi Benedek, Saracco Lucio, Benkő Dávid, a hátsó sorban a csapat vezetői, Varga Szilárd (ELKH), Magyarfalvi Gábor(ELTE) és Perényi Katalin (ELTE).