Éremeső a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján

2023.10.13.
Éremeső a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján
Kiemelkedően szerepeltek az ELTE hallgatói a sporttudományi képzéseket nyújtó felsőoktatási intézmények versenyén, amelyet idén az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rendezett meg  október 6. és 7. között.

Idén 69. alkalommal gyűltek össze a hazai egyetemek sporttudományi képzésein résztvevő hallgatók, hogy összemérjék tudásukat a Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozóján. A rendezvénynek az ELTE és a TF létesítményei adtak otthont Budapesten. A rangos eseményen a sportos képzéseket nyújtó felsőoktatási intézmények közül nyolc képviseltette magát.

Az ELTE hallgatói hat sportágban tizenegy érmet zsebeltek be, az egyetemek közti összesített pontversenyben pedig az ELTE az előkelő második helyet szerezte meg. Az eredményekben különösen nagy szerepük volt az egyetem szombathelyi hallgatóinak, akik 12 különböző versenyszámban értek el helyezéseket.

„A Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója kimondatlanul is megmérettetése az egyes intézmények sportszakjainak: a részvétel és az elért eredmények a képzés minősége mellett a hallgatói összetartásról és a sportolói elkötelezettségről is vallanak" – kommentálta az eredményt Heszteráné Ekler Judit egyetemi docens, az ELTE PPK szombathelyi Sporttudományi Intézet igazgatója, aki kiemelte, a verseny a hallgatók számára baráti együttlétekre, az oktatók számára pedig szakmai találkozásra is lehetőséget ad.

Eredmények