Értelmiség – rendszerváltás – Eötvös Collegium

Értelmiség – rendszerváltás – Eötvös Collegium
09/18

2019. szeptember 18. 17:00 - 20:00

ELTE Eötvös József Collegium (1118 Budapest, Ménesi út 11–13.)

09/18

2019. szeptember 18. 17:00 - 20:00

ELTE Eötvös József Collegium (1118 Budapest, Ménesi út 11–13.)


Folytatódik az Eötvös Kollégium Baráti Körének „Szabadon szolgál a szellem” című előadássorozata, melyen a rendszerváltásra emlékeznek szakemberekkel, egykori résztvevőkkel és kollégistákkal.

A kerekasztal-beszélgetésen részt vesz Gergely András történész, Kiss Gy. Csaba irodalomtörténész, Salamon Konrád történész és Szijártó István egyetemi tanár. Moderátor: M. Kiss Sándor történész.

A „Szabadon szolgál a szellem” sorozat célja felidézni saját történetünket, benne a tudomány és szellemi élet kérdéseit, továbbá az is, hogy a mai egyetemi hallgatóság megismerkedjen a régi kollégisták munkájával, módszereivel, eredményeikkel, szaktudományuk problémáival, egyszersmind bemutassák azt a színvonalat, amelyet a Collegium korábbi tagjai képviselnek. Az előadók a saját szakterületükről választott témákat tárgyalnak a szélesebb közönség számára is érthető és élvezhető formában. Szeretnék, ha tükrei lennének annak is, hogyan alakította a Collegium az ő szemléletüket, és mit jelent szakterületük kutatómunkája szellemi horizontjuk, identitásuk alakításában, milyen kapcsolatai lehetnek mai életünkkel – egyszóval, miért érdemes (és kell) művelni ezeket a tudományokat.

Az Eötvös Collegium Baráti Köre a szó nemes értelmében baráti kör, hogy biztosítsa az újra találkozások örömét, ifjúkorunk beszélgetéseinek és vitáinak folytatását; de ennél sokkal több is: örökségőrző és továbbvivő intézmény a 21. század bonyolult világában.

Plakát
Bővebben
Facebook