Esszépályázat a gyógyító jógáról

2020.06.08.
Esszépályázat a gyógyító jógáról
A budapesti Indiai Nagykövetség június 15-ig várja egyetemisták írásait a jógán keresztül elérhető holisztikus egészségről a Jóga Nemzetközi Napja alkalmából.

Narendra Modi indiai miniszterelnök 2014-ben javasolta az ENSZ Közgyűlése számára, hogy június 21-ét kiáltsák ki a Nemzetközi Jóga Napjának, a világszervezet egy évvel később meg is szavazta az előterjesztést. A világnap alkalmából India kormánya esszépályázatot hirdetett „A jógán keresztül elérhető holisztikus egészség tudománya” címmel, amelyre egyetemisták nevezhetnek, a versenyt minden országban az Indiai Nagykövetség koordinálja.

A hazai egyetemisták június 15-én 17:00 óráig küldhetik be 1500-2000 szavas, magyar nyelvű írásaikat az Indiai Köztársaság budapesti nagykövetségének e-mailben. A zsűribe tagot delegál minden olyan intézmény, ahonnan a hallgatók pályázatot nyújtottak be. A legjobb 3 pályázó minden országban kiemelt díjazásban részesül, ezen kívül a résztvevők (intézményenként legfeljebb 10) egyéb nyereményekre számíthatnak. Az eredményeket a nagykövetség saját honlapján és Facebook-oldalán teszi majd közzé.

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége, Budapest
Borítókép: BEAC