Esszépályázat Indiáról

2020.02.25.
Esszépályázat Indiáról
Mivel az áprilisra tervezett Indiai Kultúra Napját a koronavírus-járvány miatt a tervek szerint 2020 őszén rendezik meg, az ELTE BTK Indológia Tanszék pályázatára meghosszabbított határidővel, szeptember 10-ig várják középiskolások, egyetemisták és mások írásait.

Esszépályázatot hirdet az ELTE Indológia Tanszék az április 22-én megrendezendő Indiai Kultúra Napjához kapcsolódóan. A pályázat mindenki számára nyitott: egyetemi hallgatók, középiskolások és más érdeklődők írásait egyaránt várják.

Pályázni maximum 1000 szó (1,5-es sorközzel kb. 3 oldal) terjedelemben, magyar nyelvű esszékkel lehet az alábbi témákban: 

  • Az én Indiám
  • Nem csak a Tádzs Mahal! India rejtett kincsei

Egy pályázó két témában is nyújthat be esszét. 

Az esszéket az Indológia Tanszék oktatóiból álló bizottság értékeli. A két téma első három-három helyezett pályázója az Indiai Köztársaság Nagykövetsége által felajánlott értékes jutalomban részesül, amelynek átadására az Indiai Kultúra Napján kerül sor. A díjazott esszéket ezt követően az Indológia Tanszék honlapján (ind.elte.hu) is közzétesszük.

A pályázat jeligés. Kérik, hogy a pályázók a kinyomtatott, jeligével ellátott (és a szerző nevét értelemszerűen nem tartalmazó) esszé mellé egy külön kis méretű borítékot mellékeljenek, amelyen csak a jelige szerepel, és amely a jelige feloldását, vagyis a pályázó nevét és email-címét tartalmazza.

A pályázat beküldhető postai úton az ELTE BTK Indológia Tanszék címére (1088 Budapest, Múzeum krt. 6–8/A), illetve a BTK Trefort kerti campusán a 4/A épület portáján személyesen is leadható az Indológia Tanszék nevére. A borítékra írják rá: „Indiai kulturális nap – Esszépályázat”. 

Határidő: 2020. április 8.

További információ