Eszterhai Marcell a HÖK új elnöke

2020.11.05.
Eszterhai Marcell a HÖK új elnöke
Az ELTE Hallgatói Önkormányzat tisztújító közgyűlésén megválasztották az egyetemi HÖK tisztségviselőit, valamint az Ellenőrző Bizottság elnökét is.

Október végén online formában tartotta meg küldöttgyűlését az ELTE HÖK. A rendezvényt a leköszönő elnök, Horváth Mihály nyitotta meg. A tisztségviselők beszámolóinak elfogadása után a tisztségekre pályázók beszéde következett, majd a küldöttgyűlés tagjai kérdezhettek a jelöltektől. 

Az online titkos szavazás eredményeképp 39 igen és 1 nem szavazattal a Hallgatói Önkormányzat új elnöke Eszterhai Marcell, az előző kabinet elnökhelyettese lett.

Az egyetem rektora, Borhy László szívből gratulált az új elnöknek, kiemelve, hogy a sok BTK-s elnökből lett EHÖK-elnök után most az előző kabinetből került ki egy személy, akinek rátermettségét eddigi munkája is bizonyítja.

idén a pályázóknak különös helyzettel kellett szembe nézniük, a vírushelyzet számos ponton felborította a korábbi rendszert, és kevés lehetőség volt az összehangolódásra is. Több idő maradt azonban a felkészülésre, ami biztosította a hatékony munkát. Eszterhai Marcell köszönöbeszédében kifejezte sajnálatát az elsőévesek felé, amiért számukra a vírushelyzet miatt elmaradtak a diákélet olyan meghatározó eseményei, mint például a ballagás vagy az érettségi bankett. A járvány fékezésére meghozott intézkedések megnehezítik a HÖK utánpótlásképzését is – mondta az új elnök –, ezért az elnökségnek nagy erőkkel kell majd dolgoznia, hogy megtalálja az érdekképviseleti tevékenység iránt elkötelezett hallgatókat. 

Az EHÖK új tisztségviselői:

Szabó Tamás elnökhelyettes
Bárdosi Bence szervezetfejlesztésért felelős alelnök
Kalmár Gyöngyvér Bella gazdasági alelnök
Tuza Benedek kommunikációs alelnök
Mezey Mercedes szociális alelnök
Fábián Fanni tanulmányi alelnök
Varga Réka pályázatokért felelős alelnök
Székely Ádám János külügyi alelnök
Csomos Attila tudományos alelnök

Blankó Miklós ELTE Press-főszerkesztő lett, az Ellenőrző Bizottság elnökének Trencsányi Vivient választották meg. A referensek személyéről az elnökség a következő ülésén hoz döntést.

Horváth Mihály búcsúzóul köszönetét nyilvánította mindazoknak, akik elnöksége idején segítették munkáját, egyúttal gratulált az újonnan megválasztott kabinet tagjainak.

Forrás: ELTEOnline