Ez kit érdekel?

2018.01.24.
Ez kit érdekel?
Az ELTE PPK Neveléstudományi Intézet Történeti, Elméleti és Összehasonlító Pedagógiai Kutatócsoport, a Neveléstudományi Doktori Iskola Elméleti és Történeti Doktori Program, valamint a Műcsarnok közös (reform)pedagógiai projektet hirdet.

Az Ez kit érdekel? elnevezésű programra azokat a diákokat és tanárokat várják, akik szívesen vennének részt a Műcsarnok művészeti laborjának munkájában, és gondolkodnának közösen az iskola mint tér, hely, épület témakörben. A szervezők kíváncsiak a résztvevők saját élményeire, véleményére (akár szavakban, akár képekben, szituációkban, fotókban, videókban fogalmazzák is meg azokat): mitől jó egy iskola, miért kötelező, mi teheti élhetővé? Mindez a Műcsarnok (Budapest, Hősök tere) mélyszintjének „Box” nevű kiállítóterében zajlik majd, ahol műalkotások között lehet beszélgetni.

A projekt 2018. február 5. és május 14. között, hétfőnként 16.00–17.30 és csütörtökönként 10.00–11.30 óráig folyik. A szervezők az arra a hétre kiválasztott iskolai témához keresnek egy műtárgyat, és a közös munka eredményét, a résztvevők véleményét, értelmezését, álló- és mozgóképeit a műtárgy mellé rendelik. A közösen alakított projekttér elsősorban nem látogatói objektum, hanem a munka terepe: a beszélgetés, az alkotó tevékenység helyszíneként és rögzítésére szolgál. 

 

Jelentkezés és információ

Felhívás