Ezüstérmes cheerleaderek

2018.08.06.
Ezüstérmes cheerleaderek
Tizenöt ország több mint 2500 sportolója mérte össze szurkolói- és tánctudását 2018. július 24-26. között Nankingban a 6. Kínai Cheerleading Világkupán, ahol az ELTE-BEAC cheerleaderei Magyarországról elsőként képviselhették hazánkat ázsiai világversenyen. Az ELTE-s csapat két ezüstéremmel mutatkozott be.

A 36 fős magyar delegáció július 19-én kelt útra. A verseny sikerét elővetítette, hogy a repülőtéri várakozás sem telt unalmasan: a csapat egy látványos dobásokkal tarkított úgynevezett fun stunt-tal indított Vujity Tvrtko társaságában. Az újságíró meglátva a hazai versenyzőket egy közös kép erejéig egy emelésben is közreműködött.

A megmérettetésen a csapat a Senior Coed Premier, Freestyle Pom Team és Freestyle Pom Double kategóriákban képviseltette magát. A mozgalmas verseny során a mieink az első két divízióban a 2. helyezettnek járó kupát emelhették magasba, míg a Rózsás Patrícia és Szabó Hanna alkotta páros 12 ellenfelet maga mögé utasítva, az USA, a kategória jelenlegi világbajnoka, Japán és Kína után a 4. helyen végzett.

A világkupát egy "cultural exchange" nevű izgalmas programsorozat zárta, ahol a cheerleaderek a többi sportolóval ismerkedhettek és ajándékokat is cserélhettek. Az esemény zárónapján a szervezők több programlehetőséget kínáltak a versenyzőknek, akik kipróbálhatták egyebek mellett a kung-fut, a kínai kalligráfiát, az ékszerkészítést és még a golfot is.

A verseny után a magyar csapat egyik fele Peking, míg a másik Sanghaj felé vette az irányt, hogy a fővárosban megtekintsék a Kínai nagy falat, illetve a Tiltott Várost, és betekinthessenek a sanghaji metropolisz mindennapjaiba.

„Minden résztvevő egyetért abban, hogy fantasztikus élményekkel gazdagodtunk. Mérhetetlenül hálásak vagyunk azoknak, akik segítettek mindezt lehetővé tenni, és támogattak bennünket” – nyilatkozta Kovácsik Rita, a Magyar Cheer Szövetség alelnöke, az ELTE-BEAC cheerleader csapatának vezetőedzője.

Forrás: BEAC

Kínai Cheerleading Világkupa

Kínai Cheerleading Világkupa

0

/

0

0

/

0