Falakat ledöntő innovátorok kerestetnek!

2018.04.20.
Falakat ledöntő innovátorok kerestetnek!
A szervezők 2018. május 2-ig várják azoknak a fiatal magyar diákoknak, kutatóknak és szakembereknek a korszakalkotó ötleteit, fejlesztéseit, akik a jövő innovátoraivá válnának.

A német fővárosban minden évben a berlini fal leomlásának évfordlója alkalmából rendezik meg a Falling Walls Lab nemzetközi versenysorozat döntőjét, amelyen több mint ötven ország előválogatóinak mintegy száz győztese vehet részt. A három abszolút győztes nemcsak jelentős pénzjutalomban részesül, hanem lehetőséget kap arra is, hogy fejlesztését, ötletét a verseny másnapján, november 9-én, a Falling Walls Conference-en bemutassa a világ legismertebb akadémikusai, gazdasági szakemberei, köztük Nobel-díjas tudósok előtt. A konferencián a tudósok arra keresik a választ: Melyik lesz a következő fal, amelyik le fog omlani a tudomány és az innováció területén?

A végső megmérettetés előtt, még nyár elején rendezik a Faling Walls Lab budapesti válogatóját. Ennek keretében a pályázóknak mindössze három perc áll rendelkezésükre, hogy az akadémikusokból és profi innovációs szakemberekből álló zsűri előtt bemutassák kutatási projektjeiket, üzleti tervüket vagy társadalmi kezdeményezésekkel kapcsolatos ötleteiket, amelyekkel jobb hellyé tennék a világot.

A versenyre azok jelentkezhetnek, akik

  • jelenleg alap- vagy mesterképzésben vesznek részt
  • alapdiplomájuk megszerzése óta nem telt el több mint 10 év 
  • a mesterdiplomájuk megszerzése óta nem telt el több mint 7 év
  • PhD-fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.

Jelentkezés (a megadott linken belül a Next step gombra kattintva) 

További részletek

Információ (személyesen is kérhető)