Fehér M. István Széchenyi-díjas

A BTK Filozófiai Intézetének egyetemi tanára, filozófiatörténész a Heidegger-kutatás és a filozófiai hermeneutika terén elért eredményeiért kapott elismerést. Szintén díjazták az ELTE korábbi tanszékvezetőjét, Paládi-Kovács Attila etnográfust.

 
Fehér M. István és Paládi-Kovács Attila átveszik a Széchenyi-díjat

Magyarország köztársasági elnöke a miniszterelnök előterjesztésére március 15-e alkalmából 2013-ban Széchenyi-díjat adományozott Fehér M. István filozófiatörténész, az MTA levelező tagja, az ELTE BTK Filozófiai Intézetének egyetemi tanára részére, a Heidegger-kutatás és a filozófiai hermeneutika terén elért – határainkon túl is számon tartott – eredményeiért, több évtizedes hazai és nemzetközi tudományos, tudományszervezői és oktatói tevékenységéért, szakterületének fejlődéséhez való tevőleges hozzájárulásáért.

Szintén ezt az elismerést kapta az ELTE néprajz tanszékének korábbi vezetője, Paládi-Kovács Attila etnográfus, az MTA rendes tagja, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézetének professor emeritusa a magyar néprajztudomány területén végzett iskolateremtő munkásságáért, tudományszervező tevékenységéért, a Magyar néprajz nyolc kötetben című kézikönyv szerkesztőbizottsági elnökeként végzett munkájáért, nemzetközi szinten is kiemelkedő, szintézisteremtő eredményeiért.

A Széchenyi-díj tavalyi ELTE-s kitüntetettjeiről itt olvashat.

Az összes idei díjazott listája itt található.

2013.03.18.