Fejlesszük együtt a digitális oktatást!

2023.05.12.
Fejlesszük együtt a digitális oktatást!
Az ELTE Digitális Oktatásfejlesztési Kompetencia Központ kétfordulós innovációs pályázatot hirdet ELTE-polgároknak kutatási-fejlesztési projektek indítására. A második fordulóba jutott és részletesen kidolgozott ötleteket a DOKK 2 millió forinttal honorálja. 

Az utóbbi évek tapasztalatai minden felsőoktatási intézményt arra késztetnek, hogy fejlessze digitális képzéseit, egyben biztosítsa a jelenlétihez hasonlóan eredményes szakmai és tanulmányi munka feltételeit. Mikor, mire és miként használható az új technológia? Milyen digitális megoldásokkal tehető élményszerűvé, egyben biztonságossá és hatékonnyá a tanítás és a tanulás? A Digitális Oktatásfejlesztési Kompetencia Központ erre keresi a választ, és várja azokat, akik ebben a folyamatban partnerei lennének.

A kiírásra az ELTE minden hallgatója és munkatársa pályázhat, akár egyénileg, akár csoportosan. Pályázni a jelentkező(k) saját vagy jogszerűen felhasznált, kidolgozott ötletével, technikai megoldásával, digitális eszközével vagy K+F projektjével lehet, az ötletek akkor is benyújthatók, ha azt később nem maga a pályázó kívánja megvalósítani.

A pályázatra többek között a hallgatóközpontú digitális oktatáshoz, a mesterséges intelligencia oktatási célú felhasználásához, a kompetenciaméréshez, az e-learning rendszerekhez és az online oktatást segítő, tanulástámogató rendszerekhez kapcsolódó ötletekkel és koncepciókkal lehet jelentkezni. A pályázatnak tartalmaznia kell a projekt leírását (célcsoport, célok és várható eredmények), munka- és ütemtervét, a szükséges technikai feltételeket és erőforrásokat, valamint prognosztizált hatását az egyetemi közösségre és a digitális transzformációra.

A beküldött munkákat a DOKK Projekt Irányító Testületének tagjai bírálják el. A pályázat első körében legfeljebb 10 kutatás-fejlesztési tervet választanak ki, a második körben ezeket az elképzeléseket kell részletesen kidolgozniuk a pályázóknak. A második fordulós terveket a DOKK 2.000.000 Ft összeggel honorálja, a kidolgozott terv benyújtójának ehhez szerződésben kell vállalnia, hogy egyeztetett határidőig hiánytalanul megvalósítja a tervben részletezett feladatokat.

Beadási határidő: 2023. június 20.

Részletes pályázati kiírás 
További információ

A Digitális Oktatásfejlesztési Kompetencia Központ 2022-1.1.1-KK-2022-00003 számú ELTE-projektje az NKFI Alap 4,751 MRD forintos támogatásával valósul meg. További részletek