"Felező" ösztöndíj az ELTE jogi karán

2020.07.24.
Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar először hirdet tanulmányi ösztöndíjpályázatot azon hallgatóinak, akik magas pontszámmal nyertek a karra felvételt, de nem kerültek be az állami ösztöndíjas helyre.

Idén az állami finanszírozást elnyert gólyák átlagpontszáma az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogász osztatlan szakán rekordmagasságú (480). 472 pontot kellett szereznie annak, aki nem fizetős helyre akart bejutni. Ez az előzetes ponthatárnál (350) jóval magasabb, de jelentősen magasabb a tavalyi 440-es  ponthatárnál is. Az ELTE ÁJK ösztöndíjpályázatot hirdetett azok számára, akik magas pontszámuk ellenére is csak önköltségesként kezdhetik meg tanulmányaikat. 

A tanulmányi ösztöndíjat – amelyre a nappali tagozatos jogászképzést 2020/21-es tanévben megkezdő, a képzésre 2020 szeptemberében beiratkozó hallgatók pályázhatnak – legfeljebb 50 hallgató nyerheti el, akik ezáltal két féléven keresztül mentesülnek az önköltség felének megfizetése alól. Ez azt jelenti, hogy a „Felező” tanulmányi ösztöndíj a 320.000 Ft/félév önköltség terheit 160.000 Ft/félévre mérsékeli. A fennmaradó rész természetesen finanszírozható a kamatmentes Diákhitel 2 programon keresztül is.

Az ösztöndíjra 2020 szeptemberében lehet pályázni, a részletekről személyre szóló értesítést küldenek az önköltséges képzési formára felvett új hallgatóknak.