Felmérés a koronavírus-járvány társadalmi hatásáról

2020.04.02.
Felmérés a koronavírus-járvány társadalmi hatásáról
Az ELTTE PPK Szociálpszichológia Tanszék kutatói arra kíváncsiak, hogyan érinti a kialakult helyzet a magyar családokat. 

A kutatást Kende Anna egyetemi docens vezeti, további közreműködői Nyúl Boglárka, Csaba Sára és Engyel Márton doktori hallgatók.

A kutatásban arra keresik a választ, hogyan érinti a magyar családokat a járvány, hogyan viselkednek, milyen forrásokból szereznek információkat és általánosságban hogyan vélekednek a kialakult helyzetről. "Nincsenek jó és rossz válaszok, a kutatásban kifejezetten a személyes véleményekre vagyunk kíváncsiak" – áll a felhívásban. A kérdőív kitöltése legfeljebb negyed órát vesz igénybe.

A kutatók arra kérik a jelentkezőket, hogy lehetőség szint minden kérdésre válaszoljanak, mert az online felületen nincs lehetőség arra, hogy a kihagyott kérdésekhez később visszatérjenek. A kutatásban való részvétel önkéntes, a felület nem gyűjt személyazonosításra alkalmas adatokat, az eredményeket összesítve, anonimizálva teszik majd közzé konferencia-prezentációkban és tudományos folyóiratokban.