"Felnőtt vagyok..."

01/20

2022. január 20. 16:00 - 18:00

online

01/20

2022. január 20. 16:00 - 18:00

online


Mlinkó Renáta, az ELTE GYOPSZ igazgatója tart előadást felnőttkori fogyatékossággal kapcsolatos kérdésekről a "Bárczi-gyógytea" sorozatban.

Az ELTE Gyógypedagógiai Karán 2013-ban indult el a "Bárczi-gyógytea” beszélgetéssorozat, amelynek keretében fogyatékosságügyi problémákat járnak körül a szakértők. A 8. évad központi témája a felnőttkorú fogyatékossággal élő személyek önálló életvitelének néhány aspektusa. Az előadásokon szó lesz a felsőfokú tanulmányok, a személyi asszisztencia, a támogatott lakhatás, a munkaerőpiaci elhelyezkedés kérdéseiről épp úgy, mint a jogképességről és a cselekvőképesség problémájáról.

Mlinkó Renáta gyógypedagógus, pszichológus, az ELTE Gyakorló Országos Pedagógiai Szakszolgálat (GYOPSZ) igazgatója. Január 20-án a felnőtt személyeket érintő diagnosztikai kérdésekről, a felnőttkorban keletkező fogyatékosságról beszél majd. Az előadás kapcsán kliensek és szakemberek találkozásáról, életutakról, tapasztalatokról, a fogyatékosság megállapításának folyamatáról és más megválaszolható vagy továbbgondolandó kérdésekről is mód lesz beszélgetni.

A rendezvény házigazdája Perlusz Andrea, a Gyógypedagógiai Kar tudományos és stratégiai dékánhelyettese.

Az online rendezvényhez az alábbi linken csatlakozhat.