Felsőoktatási Kutatói és Innovációs Ösztöndíj

2023.04.05.
Felsőoktatási Kutatói és Innovációs Ösztöndíj
A Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány pályázatára az innovációhoz szorosan kapcsolódó munkákat várnak; előnyt jelentenek az informatika, mesterséges intelligencia, természettudomány és műszaki tudomány területeken folytatott tanulmányok.

A pályázat benyújtására jogosultak a 27. életévüket még be nem töltött nappali tagozatos, alapképzésben vagy mesterképzésben résztvevő hallgatók, akik tanulmányaikat 2023. december 31-ig nem fejezik be, valamint vállalják az ösztöndíjas időszakban a KMTA részére végzett tudományos tevékenységet – a pontos vállalásokról a KMTA honlapján tájékozódhatnak bővebben az érdeklődők.

Az ösztöndíj időtartama öt hónap (2023. június 1. - 2023. október 31.), amelyre összesen 800 ezer Ft/fő támogatást nyerhetnek el a hallgatók.

A pályázatra a regisztrációs űrlap kitöltésével vagy e-mailen keresztül lehet jelentkezni. Utóbbi esetben a tárgy mezőben a „jelentkezés Felsőoktatási Kutatói és Innovációs Ösztöndíjra” szöveget kell megadni. A jelentkezésnek tartalmaznia kell:

  • az iskolai tanulói jogviszony igazolást és nyilatkozatot arról, hogy 2023. december 31-ig a jelentkező az adott intézmény nappali tagozatos hallgatója marad;
  • a kutatási tervet (az innovációval összefüggő kutatási témát, a kutatás célját, kutatási témával kapcsolatos általános problémafelvetést és a témaválasztás személyes motivációját);
  • egy tanár vagy mentor által írt ajánló levelet,
  • valamint egy szakmai önéltrajzot és bemutatkozást.

Jelentkezési határidő: 2023. április 30. 16:00