Felszínalatti vízcsepp mesék

2020.09.11.
Felszínalatti vízcsepp mesék
Mesét írtak az ELTE Általános- és Alkalmazott Földtani Tanszékén működő Tóth József és Erzsébet Hidrogeológia Professzúra munkatársai, hogy a gyerekeknek játékos formában mutassák be a vizek csodálatos világát.

A Duna Napot 2004 óta minden év június 29-én tartják a Duna-medence országaiban. Az eseményt idén rendhagyó módon, online vetélkedő formájában rendezték meg. A szervezők kvízjátékokkal készültek az érdeklődő családoknak, az eredményhirdetést augusztus 28-án tartották Esztergomban, a Duna Múzeumban. A nyertesek a többi között Mádlné Szőnyi Judit: A geotermikus energia című könyvét is átvehették a Tóth József és Erzsébet Hidrogeológia Professzúra Alapítvány felajánlásából.

A díjátadás Esztergomban, a nyereményeket többek között Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár adta át.

Az ELTE Általános-és Alkalmazott Földtani Tanszékén működő intézmény munkatársai egyedi megközelítéssel igyekeztek közelebb hozni a fiatalabb korosztályhoz a hidrogeológiát, és mesét is írtak a Duna Nap alkalmából Felszínalatti vízcsepp mesék címmel. A gyerekek a különleges történeten keresztül megismerkedhetnek a vízcseppek útjával a földön, a felszín alatt és a levegőben.

A teljes mese és a hozzá kapcsolódó kvíz innen elérhető.

Forrás: ELTE TTK