"Félúton" konferencia

2019.05.07.
Az ELTE BTK Nyelvtudományi Doktori Iskolájának Magyar nyelvészet doktori programja ismét megrendezi doktoranduszkonferenciáját, amelyre a jelenlegi PhD-hallgatók mellett a doktori tanulmányaikat 2019 őszén megkezdő MA-s és tanár szakos hallgatók jelentkezését is várják. Jelentkezési határidő: 2019. június 2. éjfél.

A "Félúton" konferencia célja, hogy a különböző intézményekben és különböző nyelvészeti témákban kutató PhD-hallgatók megismerhessék egymás kutatási eredményeit, valamint lehetőséget kapjanak saját témájuk bemutatására, illetve felmerülő kutatói dilemmáik nyilvános szakmai megvitatására. Az előadások nyelve magyar, időkeretük 20 perc. Az előadások megfelelő szakmai színvonalon megírt változatait nyomtatott tanulmánykötet formájában tervezik megjelentetni.

A konferencián való részvétel díja 5000 Ft. A részvételi díj befizetése banki átutalással történik. A részvételi díjat a regisztrációs csomagra, a konferenciakötet megjelentetésére és a büfé üzemeltetésére fordítják. Az előadók számára mindkét napon ebédet és az első nap végén (fogadás keretében) vacsorát biztosítanak, emellett a vidéki és határon túli vendégek elszállásolásáról is gondoskodnak.

Jelentkezni az előadás 2000–2500 karakter terjedelmű absztraktjával lehet. Az absztraktokat a beérkezési határidőt követően két-két anonim lektor bírálja el, majd  két napon belül visszajelzést küldenek.

A jelentkezés űrlapján az alábbi adatokat kell feltüntetni:

  • a jelentkező neve és e-mail címe
  • doktori iskola és program (MA-s hallgatók esetében intézmény, szak és évfolyam)
  • a témavezető neve
  • az előadás tervezett címe

A konferencia időpontja: 2019. október 10–11.

A konferencia helyszíne: ELTE BTK, 1088 Budapest, Múzeum krt. 4.

További információ

Facebook