Felvételi az Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégiumba

2017.04.11.
Felvételi az Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégiumba
2017-ben is felvételt hirdet az ARTSZ: azokat a magyar felsőoktatási intézményben tanuló hallgatókat várják, akik érdeklődnek a társadalomtudományok iránt. Határidő: 2017. április 23.

Az Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium 2004 óta fogja össze a társadalomtudományok iránt érdeklődő, a társadalmi kérdések iránt érzékeny hallgatókat. Célja olyan inspiratív, tudományos párbeszédre és eszmecserére alkalmas állandó fórum megteremtése, melynek segítségével a tagok felkészült, művelt, tájékozott, idegen nyelveket beszélő, széles látókörű társadalomtudományi szakemberekké válhatnak. Az ARTSZ legfőbb alapelveit képezi az autonómia, a demokratizmus, a gyakorlatiasság és az interdiszciplinaritás. Mit is jelent mindez? Azt, hogy az Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium független, autonóm intézmény, melyet a Szakkollégium tagjai irányítanak az önkormányzatiság és a demokratizmus elvei alapján. A Szakkollégium kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a különböző társadalomtudományi diszciplínák rendszeres együttműködése megvalósuljon, s hogy a tagok olyan készségeket szerezhessenek, melyek segítségével a tudásukat hatékonyan kamatoztathatják a gyakorlatban. Ebből fakad, hogy a tagok folyamatosan részt vesznek kutatásokban, és eredményeiket évente be is mutatják egy szakmai konferencia keretében.

Az ELTE szakkollégiumának felvételi eljárása három fordulóból áll, egy írásbeli, egy kétnapos tábor, végül egy szóbeli forduló során választják ki a leendő szakkollégistákat.

Részletes információ: ARTSZ