Felvételt hirdet az ELTE „Eötvös” Művészegyüttes

2023.09.04.
Felvételt hirdet az ELTE „Eötvös” Művészegyüttes
Az ELTE énekes-zenész-táncos polgárainak jelentkezését várja a Bartók Béla Énekkar, az Egyetemi Koncertzenekar és a Néptáncegyüttes.

A Kovács László Liszt-díjas kiváló művész által vezetett ELTE „Eötvös” Művészeti Együttes mindhárom művészeti csoportjába elindult a jelentkezés. A néptáncegyüttes egyaránt szívesen látja soraiban a kezdőket és a haladókat is. Az énekkarba elsősorban a tenor-basszus szólamba, a vonószenekarba elsősorban brácsa-nagybőgő szólamba várják a jelentkezőket.

Az együttes a szabadidő hasznos eltöltésére, összetartó közösség tagjává válásra, zenei fejlődésre, kulturális tevékenység végzésére, remek zeneművek megismerésére kínál lehetőséget.

Bartók Béla Énekkar, Egyetemi Koncertzenekar
Az énekkar 75 éves, a zenekar 65 éves múltra tekint vissza. Tagjai az ELTE jelenlegi, valamint volt hallgatói és oktatói. A repertoárban a barokk, a bécsi klasszika, a romantika és a kortárs zene reprezentatív alkotásai, capella művek, oratóriumok, valamint könnyűzenei művek egyaránt szerepelnek. Az együttes idén is több népszerű művet készül feldolgozni, valamint számos koncertet is terveznek, többek között a Zeneakadémia Nagytermében. Az együttes koncertezett már szinte valamennyi európai országban, de több alkalommal vendégszerepelt az USA-ban és a Közel-Keleten is. Évente több alkalommal szervez zenei felkészítő tábort.
Facebook

Néptáncegyüttes
A számos minősítéssel jeleskedő együttes a 2011-es és a 2012-es ajkai Bakony Néptáncfesztiválon szerzett különdíjat, illetve több külföldi turné során bizonyított már. A csoport turnézott Európa legtöbb országában (Olaszországban, Franciaországban, Görögországban, Törökországban, Horvátországban, Észak-Macedóniában, Lengyelországban stb.), de eljutott egészen Kínáig is. Az együttes két csoporttal (utánpótlás és nagyegyüttes) működik, így a teljesen kezdők is elsajátíthatják a néptánc alapjait, a haladók pedig továbbképezhetik magukat. 
Facebook

Jelentkezés: e-mailben (név, telefonszám és csoport megjelölésével)