Fiatal kutatókat vár a BactiVax

2019.12.13.
Fiatal kutatókat vár a BactiVax
A Marie- Skłodowska-Curie Innovative Training Network (H2020) támogatásával indult program keretében 15 PhD-pozíciót hirdettek meg. Jelentkezés: 2019. december 31-ig.

Idén új konzorcium alakult BactiVax (Anti-Bacterial Innovative Vaccine Training Network) néven, mely elsősorban a rezisztens baktériumok által okozott krónikus betegségek megelőzésére, illetve kezelésére alkalmas vakcinák kifejlesztésére vállalkozik. Magyar konzorciumi tagként Horváti Kata témavezetésével az MTA–ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport, és Puskás István témavezetésével a CycloLab Ciklodextrin Kutató-Fejlesztő Kft vesz részt a pályázatban. A konzorcium tagjai neves vakcinológusok, mikrobiológusok, immunológusok, fehérje- és peptidkémikusok kiemelkedő európai egyetemekről, kutatóintézetekből, mint pl. az Imperial College (London), EPFL (Lausanne), Ludwig Maximillians University (München), Queen’s University Belfast, University College Dublin, St George's, University of London. A konzorciumhoz csatlakozott többek között a Pfizer, a CycloLab és az ImmunXperts cég is.

A Marie- Skłodowska-Curie Innovative Training Network (H2020) támogatásával indult BactiVax program keretében 2019-ben 15 PhD-pozíciót hirdettek meg. Az EU által finanszírozott program kiemelkedő ösztöndíjjal támogatja a PhD-hallgatókat. A jelentkezés feltétele, hogy a hallgató az elmúlt 3 évben 12 hónapnál több időt nem töltött a fogadó országban.

Jelentkezési határidő: 2019. december 31.

Felhívás