"Filmmesélés"

01/29 - 01/31

2019. január 29. - 2019. január 31.

ELTE BTK (1088 Budapest Múzeum körút 6–8.)

01/29 - 01/31

2019. január 29. - 2019. január 31.

ELTE BTK (1088 Budapest Múzeum körút 6–8.)


A Magyar Nemzeti Filmalap januárban háromnapos filmes workshopot szervez az ELTE BTK Filmtudományi Tanszékén, ahol a résztvevők Miguel Machalski forgatókönyvíró segítségével fejleszthetik tovább filmes projektjeiket.

A háromnapos workshop során a résztvevők közösen átbeszélik a beadott projektjeiket, érintve a műfajt, a témát, a hangvételt, a cselekményvezetést, a struktúrát és a karaktereket. Noha a kurzus elsősorban a kreatív szempontokkal foglalkozik, röviden kitér a célközönség és a megvalósíthatóság kérdésére is.

Miguel Machalski Buenos Aires-ben született és hosszú ideig Párizsban élt, majd áttette a székhelyét Barcelonába. 1995 óta dolgozik forgatókönyvíróként és kreatív tanácsadóként különböző projektek fejlesztésén a világ minden táján. Specialitása a gyakran "world cinema"-ként aposztrofált terület, de olyan nagynevű alkotókkal is dolgozott, mint Clint Eastwood vagy David Cronenberg. Három könyvet jegyez a forgatókönyvírásról, és tanácsadóként részt vesz a Kreatív Európa Program által támogatott programokon.

Az íróknak és forgatókönyvíróknak, illetve filmszakos hallgatóknak szóló ingyenes, angol nyelvű workshopra egész estés film- vagy filmsorozat-tervvel lehet jelentkezni. A szervezők kérik, hogy csak azok jelentkezzenek, akik elfogadják a jelentkezési feltételeket és hozzájárulnak, hogy a beküldött anyagokat a workshop többi résztvevője is elolvassa. Az anyagokat legkésőbb 2019. január 2-ig kell beküldeni angol nyelven, MS Word vagy PDF formátumban. Regisztráció és jelentkezés a Magyar Nemzeti Filmalap honlapján, a jelentkezők 2019. január 7-én kapnak visszajelzést.  

A jelentkezéshez a következő angol nyelvű anyagok szükségesek:

  • rövid bio (legfeljebb fél oldal)
  • saját játék-, animációs- vagy dokumentumfilm treatmentje (5–6 oldal)
  • rövid karakterleírás (legfeljebb 1 oldal)
  • vizuális koncepció (1-2 oldal)