FISU Világkonferencia 2021

2020.07.14.
FISU Világkonferencia 2021
A 2021. évi Téli Universiade kapcsolt rendezvénye a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség szervezésében.

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) idén "Challenges and Opportunities in Sport in modern society” (Kihívások és lehetőségek a modern társadalmak sportjában) címmel rendez januárban tanácskozást; altémái a kettős karrier, a digitalizáció és a nők helyzete az élsportban.

A FISU, a Luzern 2021. Téli Universiade Szervező Bizottsága, a Luzerni Egyetem, a Luzern, Zug és Schwyz Tanárképző Egyetemek, valamint a Luzern és Grisons Egyetem Alkalmazott Tudományainak Tanszéke által szervezett konferencián várhatóan részt vesz Oleg Matytsin, a FISU elnöke is. A konferencia kiváló lehetőség a világ egyetemi és sportszakmai elöljáróival, kutatóival, fiatal és tapasztalt tudósaival való találkozásra, ismeretek megosztására és a friss kutatási eredmények széles körben való megismertetésére.

A rendezvényt 2021. január 25. és 26. között tartják a svájci Luzernben, a legfeljebb 500 karakteres absztraktokat augusztus 1-ig lehet beküldeni. Az eredményekről a szervezők legkésőbb szeptember 15-én tájékoztatják a pályázókat. 

Az altémák részletes leírása ebben a PDF-dokumentumban olvasható angol nyelven.

További információk a konferencia honlapján érhetők el, illetve a szervezőktől kérhetők e-mailben.