Fizikából az Ericsson mindkét díjazottja ELTE-s

2021.01.14.
Fizikából az Ericsson mindkét díjazottja ELTE-s
Az „ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” 2020. évi díját fizikából Siposs András, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium tanára és Hömöstrei Mihály, a Budapesti Német Iskola tanára, az ELTE Fizikai Intézetének mestertanára kapta.

Huszonkettedik alkalommal adta át az Ericsson Magyarország az ország egyik legjelentősebb magánalapítású oktatási díját, a cég kutatás-fejlesztési igazgatósága által alapított Ericsson-díjat. Az online ünnepségen a középiskolai matematika- és fizikaoktatásban kiemelkedő szerepet vállaló pedagógusok közül nyolcan (kategóriánként és tantárgyanként ketten-ketten) vehették át „A matematika és fizika népszerűsítéséért” és „A matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” alapított díjakat. A díjjal 400.000 forint pénzjutalom is járt. Az elismerésben olyan tanárok részesülnek, akik áldozatos és sokszor az iskolatermi elfoglaltságokon túl mutató munkájuk során generációkkal szerettették meg a legtöbbünk által nehéznek gondolt természettudományokat.

Fizikából az Ericsson mindkét idei kitüntetettje az ELTE-hez kötődik. Siposs András az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium vezetőtanára, Hömöstrei Mihály amellett, hogy a Budapesti Német Iskola tanára, az ELTE Fizikai Intézetének mestertanára is.

A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjeszthették fel a díjra, a díjazás pedig az Ericsson közoktatási partnerei, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat bírálata, és a MATFUND Alapítvány kuratóriumának jóváhagyása alapján történt. A díjat a legelkötelezettebb, alapszintű oktatásban résztvevő matematikát és fizikát oktató pedagógusok vehették át, akik a „kötelező” tanórákon túl is számos különfoglalkozás alkalmával és egyéb iskolán kívüli tevékenységükkel is segítik diákjaik fejlődését, a tehetséggondozást.

Forrás: bdpst24