Fogadj örökbe egy növényt!

2020.11.16.
Fogadj örökbe egy növényt!
Hamarosan 250. születésnapját ünnepli az ELTE Füvészkert. A kert támogatásával valamennyien részesei lehetünk az ünnepségnek. A kampányhoz online is lehet csatlakozni.

Winterl Jakab, a vegytan és a botanika professzora 1771-ben hozta létre Magyarország első botanikus kertjét, az ELTE Füvészkert jogelődjét. Az alapítás 250. évfordulója alkalmából a kert örökbefogadási kampányt indított: mottója szerint az örökbefogadással részesei lehetünk a kert több évszázados múltjának.

Az ELTE Füvészkertben évek óta sikeresen zajlik a növények örökbefogadása. A kert örökbefogadási rendszere szerint – a látogatók igényének megfelelően – a kertben található valamennyi növény örökbe fogadható. Az adományokkal az örökbefogadók a kert működését támogatják. 

Az örökbefogadás menete

1. Válassza ki az örökbefogadás fokozatát!

  • Orchidea fokozatú támogató: kisebb növények örökbefogadása (10 000 Ft)
  • Magnolia fokozatú támogató: kisebb növények, növénycsoportok örökbefogadása (20 000 Ft)
  • Ginkgo fokozatú támogató: nagyobb fák, illetve területek örökbefogadása (50 000 Ft)

Az örökbefogadó oklevelet kap és nevét feltüntetik a honlapon. Az Örökbefogadók Napján díjmentesen látogathatja a kertet, és részt vehet a díjmentes szakvezetésen. A ginkgo fokozatú támogatók emellett egyéves bérletet kapnak, és nevüket emléktábla örökíti meg a kert bejáratánál.

2. Válasszon örökbefogadásához növényt, növénycsoportot! Ötleteket a honlapon is talál, vagy látogasson el a Füvészkert Facebook-oldalára, ahova hetente friss fotók kerülnek fel a növényekről. Minden növény örökbefogadható. Amennyiben nem sikerül választani, a kert munkatársai szívesen szolgálnak tanáccsal.

3. Töltse ki az örökbefogadási űrlapot!

A Füvészkertért Alapítvány szívesen fogad adományokat is a következő számlaszámon: 11708001-20549985-00000000. 

50 000 Ft-ot meghaladó adomány esetében 50 000 forintonként nő az éves bérletek száma, amelyek több személyre is kérhetők.