Fogyatékosság-barát munkahely az ELTE TáTK

Az Akkreditációs Bizottság döntése alapján a Társadalomtudományi Kar teljesítette a pályázati feltételeket, így Fogyatékosság-barát munkahely elismerésben részesül, melynek célja az álláskereső fogyatékos emberek és a munkáltatók egymásra találásának támogatása.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary és a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület képviselőiből álló Akkreditációs Bizottság döntése alapján az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kara sikeresen teljesítette a pályázati feltételeket, így Fogyatékosság-barát munkahely elismerésben részesül, és jogosulttá válik a Fogyatékosság-barát munkahely logó használatára. A logó azt kommunikálja, hogy a munkáltató pozitívan fogadja a fogyatékos személyek jelentkezését. A díjátadó rendezvényre december elején kerül majd sor.

A Fogyatékosság-barát munkahely elismerés bevezetésének célja az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találásának támogatása. Az elismerést azok a munkáltatók kaphatják meg, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat.

Kevéssé ismert tény, hogy a fogyatékos munkavállalók megbízhatósága és termelékenysége nem marad el a többi kollégáétól. A mindennapi életben sok fogyatékos ember jó problémamegoldó készségeket fejleszt ki, melyek hasznosak lehetnek a munkahelyen. Motiváltságukat bizonyítja, hogy élen járnak a ledolgozott munkanapok számában, és hosszabb ideig állnak alkalmazásban, lojálisak a vállalathoz.

ELTE TáTK

2012.09.18.