Fókuszban az addiktológiai pszichológia

Fókuszban az addiktológiai pszichológia
02/12

2024. február 12. 16:00

ELTE PPK Aula (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27.)

02/12

2024. február 12. 16:00 -

ELTE PPK Aula (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27.)


A Magyar Pszichológiai Társaság idén Demetrovics Zsoltot, az ELTE PPK egyetemi tanárát kérte fel az "Év előadása" megtartására.

Az addiktológiai pszichológia jelentős fejlődésen ment át az elmúlt évtizedek során. Ezt a fejlődést az újabb és újabb kihívások (pl. az illegális drogpiac kinyílása a 90-es években, az új szintetikus drogok megjelenése, a technokommunikációs fejlődés) is generálták, illetve ezekhez kapcsolódóan is folyamatos és növekvő az igény az addikciós mechanizmusok megértésére, a sikeres, bizonyítékon alapuló prevenciós és intervenciós eljárások bevezetésére, valamint a hatékony szabályozási és közpolitikai intézkedések kialakítására. A dinamikus fejlődés ugyanakkor számos kérdést vet fel a kutatások fókuszát, módszertanát, eredményeinek közlését illetően. Az előadás célja ezen kérdések áttekintése és elemzése az addiktológiai pszichológia tematikáján keresztül, de azon túlmutatóan is.

Demetrovics Zsolt klinikai szakpszichológus, addiktológus, kulturális antropológus, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja; az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar egyetemi tanára; a Gibraltári Egyetem Centre of Excellence in Responsible Gaming vezetője; a világ egyik legidézettebb kutatója (a Web of Science 2022-es adatai alapján).

Facebook-esemény