Folytatódik a Tanítsunk Magyarországért Program

2023.09.12.
Folytatódik a Tanítsunk Magyarországért Program
A Tanítsunk Magyarországért Program partneriskoláiban élménynapokat és üdvözlőnapokat szerveztek az ELTE mentorhallgatói a gyerekeknek szeptember első hetében.

Az élményekben gazdag félnapos programot a mentorhallgatók az őket támogató egyetemi oktatókkal és iskolai koordinátorokkal közösen készítették elő. Élménynapokat tartottak azokban a 6. osztályokban, amelyek most kapcsolódnak be a programba, és üdvözlőnapokat azokban a 7. és 8. osztályokban, amelyekben a mentorhallgatók már a tavaszi félévben is mentoráltak. Minden gyermeknek jutott uzsonnacsomag, és mindenki kapott ajándékot. A programot a régi és az új mentorok közösen szervezték, ezzel is segítve az új mentortársakat a beilleszkedésben, az iskolával és a gyerekekkel való ismerkedésben. Volt sok játék, móka, kacagás, a mentorok és a mentoráltak egyaránt jól érezték magukat. A következő héten kezdődik a tanulók egyéni mentorálása, amikor a hallgatók hetente néhány órát az iskolában töltenek, és segítenek a 4-5 mentorált tanulójuknak a tanulásban, a pályaválasztásban és a szabadidő hasznos eltöltésében.

A tavaszi félévben 250 mentorhallgató támogatott több mint ezer tanulót 20 hátrányos helyzetű Nógrád és Pest megyei településen. A mentorok ugyan kapnak többféle ösztöndíjat, ingyenes utazási lehetőséget, de a többségüket nem ez motiválja, hanem a gyerekek szeretete és a felelősségérzet. 2023 őszén is folytatódik a program, szeptemberben indulnak a TM1 kódú, !Tanítsunk Magyarországért! 1. című felkészítő kurzusok, amelyekre még lehet jelentkezni a Neptunban.

További hasznos információk a Tanárképző Központ honlapján olvashatók. 

A programban várják az újabb jelentkezőket az ELTE mind a 9 budapesti karáról, bármely szakról, azokat, akiknek még legalább három félévük van egyetemi tanulmányaikban, és akik nemcsak másoknak segíteni, hanem maguk is fejlődni szeretnének.