Francia fordításverseny és novellapályázat

A Francia Intézet 2014. március 8–28. között Frankofón Fesztivált rendez, amelyhez egyetemisták számára is elérhető pályázati lehetőségek kapcsolódnak. A fordítóverseny védnöke Lackfi János költő, a novellapályázaté pedig Yann Mens francia író.

Francia fordításverseny és novellapályázat„Költők tavasza” címmel fordításversenyt hirdetnek, amelynek célja, hogy felhívják a figyelmet a kortárs frankofón költészetre, a frankofón és magyar szerzőkre. A jelentkezők két kategóriában indulhatnak. A Francia Intézet szervezésében megvalósuló pályázat fővédnöke Lackfi János költő, aki a Nemzeti Színházban rendezett díjátadón is részt vesz majd. A pályaműveket 2014. március 1-ig várják.

Részletes pályázati kiírás

Francia fordításverseny és novellapályázatAz ELTE Egyetemközi Francia Központ, a Frankofón Egyetemek Szövetsége és a budapesti Francia Intézet novellapályázatot is szervez: a 2–3 oldalas francia írások utolsó két mondatáig nem derülhet ki, hogy a beszélő nő vagy férfi. A pályázat fővédnöke Yann Mens francia író, aki a díjakat márciusban személyesen adja át a legjobbaknak. Az íróversenyre több országból várják az anyagokat 2014. február 15-ig. A zsűri tagjai Cécile Fisteberg (a Francia Nagykövetség attaséja), Horváth Krisztina (az ELTE Francia Nyelvi és Irodalmi Tanszék vezetője), Szász Géza (az SZTE Francia Tanszék vezetője) és Szabó Dávid (az Egyetemközi Francia Központ igazgatója).

Részletes pályázati kiírás

2014.01.14.