Futsal MEFOB-döntők

2017.05.26.
Futsal MEFOB-döntők
Sákovics Péter edző mind a női, mind a férfi csapatot az aranyéremig vezette a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság 2017. május 16–17. között Szombathelyen megrendezett futsaldöntőiben. Az ELTE BEAC női csapata Sajben Marcell vezetésével negyedik lett.

A Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség pályázata alapján az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület rendezhette Szombathelyen a Futsal MEFOB döntőit. A pályázat elbírálásánál fontos kitétel volt, hogy a rendezőcsapat tagja legyen a döntőnek, valamint rendelkezzen az esemény megrendezéséhez tapasztalattal.  A rendezvény fővédnökei Mezey Barna, az ELTE rektora, Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, valamint Kiss Ádám, a MEFS elnöke, az ELTE professor emeritusa voltak. A program ünnepélyes megnyitóján Németh István koordinációs rektorhelyettes mondott köszöntőt.

A mérkőzéseknek az Egyetemi Sportcsarnok adott otthont. Az első napon lezajlottak az elődöntők, ahol izgalmas mérkőzéseket láthatott a lelátókat szinte teljesen megtöltő közönség. Szerdán a női bronzmérkőzést a Debreceni Egyetem és az ELTE BEAC vívta, s az előbbi nyerte meg 3:1-re. A férfiaknál a bronzért a Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem mérkőzött, és Debrecen csapata nyert 8:7-re.

Az ELTE BEAC női csapata

Délután került sor a döntőkre: 14 órától indult a női csapatok küzdelme, ahol a házigazda ELTE SEK az Eszterházy Károly Egyetem Eger együttesét fogadta. Sokáig partiban volt a két csapat, majd a házigazda szépen megtervezett támadások révén sikeresen felülkerekedett és 7:2 arányban kivívta a győzelmet. A férfi ak küzdelmében szintén az ELTE SEK csapata volt az egyik résztvevő, az ellenfél pedig a Testnevelési Egyetem. Izgalmas mérkőzésen a végeredmény 4:2 lett az ELTE SEK javára.

Az ELTE SEK női csapata

Az eredményhirdetésen Németh István rektorhelyettes, Polgár Tibor, a Sporttudományi Intézet igazgatója, valamint Székely Mózes, a MEFS főtitkára és Koczka Tibor Szombathely sportért felelős alpolgármestere adták át a díjakat és a különdíjakat.

Az ELTE SEK férfi csapata

Az ELTE csapatai:

ELTE SEK női csapata:

  • Kiss Emília, Vörös Viktória, Németh Alexandra, Boda Patrícia, Nagy Bianka, Fábián Zina, Dömsödi Petra, Lehota Szimonetta
  • Edző: Sákovics Péter

ELTE SEK férfi csapata:

  • Tyukász Péter, Skriba Máté, Lippai Dávid, Földvárszki Dávid, Velencei Balázs, Török Gergő, Rácz Bence, Németh Márk, Jantos Dániel, Matyi Benjamin, Bene Marcell, Kocsis Patrik, Héra Csanád, Halmosi Szabolcs
  • Edző: Sákovics Péter

ELTE BEAC női csapata:

  • Móczik Alexandra, Zábonyi Csilla, Bíró Laura, Hetesi Cintia, Lóczi Dorottya, Meggyesfalvi Enikő, Basia Pawlik
  • Edző: Sajben Marcell